6 Nisan 2009 Pazartesi

INTERNETTE DAGITILAN PAYLASIM LINKLERI..

INTERNETTE DAGITILAN PAYLASIM LINKLERI..
Internette yayim yapan bazi gruplar ile siteler mevcut grup uyesi sayilarini artirma ve sitelerinin popularitesini artirma vb. gibi sebeplerle TELIF HAKLARINI SATIN ALMAKSIZIN 5846 Sayili Fikir Sanat Eserleri Kanunu ve ilgili mevzuat hukumlerine aykiri olarak sanat eserlerini rapidshare gibi paylasim sitelerine yukleyerek dagitimlarini yapmaktadirlar.
Bu islemler acikca KORSAN olarak niteleyebilecegimiz islemler kategorisindedir.
Ilgililerin sikayeti oldugu takdirde kanunlar kapsaminda agir cezalar soz konusu olabilmektedir. Bu bilgilerden yoksun olarak o paylasim sitelerine bu sanat eserlerini yukleyenlerin cok dikkatli olmalari gerektigi dusuncesindeyim.
Dilerim izinsiz olarak yapilan bu yuklemeler son bulur ve sanat eserleri sahiplerinin haklari daha fazla zayi olmaz.

INSAN YETISTIRMEK..

INSAN YETISTIRMEK..

Kimden: HATICE YILDIZ

Konu: INSAN YETISTIRMEK

INSAN YETISTIRMEK..

Rus-Japon savasinin meshur komutanlarindan Amiral Togo, kanli savas sonrasi ulkesine dondugunde, bir kahramana yakisir sekilde karsilanmis. Tum ulke yonetiminin katildigi karsilama sonrasinda, Amiral Togo’nun serefine verilen yemek programinin ardindan Basbakan ayaga kalkmis ve “Sayin Amiralim! Sizin bu ulke icin yapmis oldugunuz kahramanliklari, savas meydanlarindaki emeginizi bu topraklarda yasayan hic kimse unutmayacak. Millet olarak size cok sey borcluyuz. Kanli savas meydanlarinda gostermis oldugunuz fedakârliklarin karsiligini size odememiz mumkun degil. Su andan itibaren isterseniz emekli olup aileniz ve sevdiklerinizle birlikte,
kalan zamaninizi degerlendirin. Isterseniz kaymakamlik, valilik, milletvekilligi,
bakanlik veya herhangi bir mevkide talip olacaginiz her kapiyi size acmaya haziriz'' demis. Basbakan konusmasini bitirince herkes Amiral Togo’ya yonelmis.
Oturdugu yerden ayaga kalkan Amiral, tum misafirleri suzdukten sonra agir agir konusmaya baslamis.
“Sayin Basbakanim, sevgili konuklar! Tarafima gostermis oldugunuz ilgi icin hepinize tesekkur ediyorum. Evet, cok yogun ve yorucu savas meydanlarinda askerlerimle beraber buyuk zaferler elde etmis olmanin mutlulugunu ben de yasiyorum. Bana layik gordugunuz tum makam ve mevkiler icin hepinize tesekkur ediyorum. Ancak ben bu makamlarin hic birisine talip olmayacagim. O kanli savas meydanlarinda fark ettigim bir gercek var. Hicbir savas ‘İnsan yetistirme’ savasindan daha onemli degil. Meydanlardaki savaslari kazanmak isteyen milletler once ‘İnsan yetistirme savasini’ kazanmak zorundalar. Insan yetistirme savasinin komutanlari ‘ogretmenlerdir’.
Bana bir odul vermek istiyorsaniz, beni ulkemin herhangi bir kosesinde, herhangi bir okuluna ogretmen olarak gorevlendirin. Omrumun kalan yillarini o sekilde gecirmek, benim sizden tek istegim olacak.'

..


..

SUTTEN GELEN MUCIZE..

SUTTEN GELEN MUCIZE..

Kimden: Savas ALTINNUR

Konu: SUTTEN GELEN MUCIZE

Her yas doneminde son derece onemli olan sutun yarim litresinde, 5 kilogram et, 2,6 kilogram ekmek, 6,3 kilogram patates, 8,5 kilogram elma, 1,6 kilogram marul veya 1,7 kilogram havuctaki kadar KALSiYUM bulunuyor.
Vucudumuzun iyi beslenebilmesi icin butun minerallere ihtiyaci vardir. Sutun yapisi su, yag, protein, karbonhidrat, mineraller ve vitaminlerden olusmustur.
Yaklasik sutun %87.3 `u su , %5`i karbonhidrat,%3.5`i yag,%3.4`u protein,%0.7`si minerallerdir. Sutun bilesimi hayvanin cinsi, beslenme sekli ve mevsimlere gore farklilik gosterebilmektedir.
Hayvansal kaynakli olan sut ve turevleri iyi kalitede protein icerir.Minerallerden kalsiyum ve fosforun en iyi kaynagidir.Ayrica deri ve goz sagligimiz icin B2 vitamini icerir.
Bebeklerin saglam ve saglikli gelisimi icin sofralariniza mutlaka SUTU ekleyerek onun gelisimini zenginlestirmeye yardimci olunuz !
Sadece bebekler icin degil,25-30 yaslara kadar alinan duzenli kalsiyum ise gelecegimizin saglik garantisidir. Kemik yogunlugunun artmasina yardimci oldugu gibi duzenli olarak sut icmeyi hayatimiza kattigimizda kemik yogunlugunun azalmasini,yavaslamasini ve geciktirmesini de saglamis oluyoruz.
Dunyanin en yararli icecegi sut dogumdan sonra da aldigimiz ilk degerli besinimizdir.
Sutunden yararlanilan hayvanlarin basinda inek geliyor. Bunun yani sira manda,koyun,keci,deve gibi pek cok hayvanin sutleri de bulunmaktadir.
Sut uretiminde, sut hayvanlarinin bakimi, beslenmesi, cesidi, irki ve otlaklarin durumu oldukca onemli etmenlerdir.
Taze sutun kendine has rengi, tadi ve kokusu vardir.Piyasada sutler siselerde pastorize olarak ya da ozel kutularda sterilize edilmis olarak satilmaktadir.
Bildigimiz gibi sut sagilir sagilmaz geregine uygun bir bicimde korunmaz ve saklanmaz ise kolaylikla bozulma ozelligine sahiptir. Tifo, verem gibi hayvanlarda gorulen hastaliklar insanlara pastorize edilmemis sutle kolaylikla bulasabilir. Bundan dolayi,
ACIKTA SATILAN SUTLERI KESINLIKLE SATIN ALMAYINIZ.
..
Pastorizasyon ve Sterilizasyon nedir?
PASTORIZASYON: Sut, fabrikalarda suzuldukten sonra 80-85 C`de 15-20 saniye isitilip suratle sogutulur ve ambalajlanir. Pastorize edilmis sut, buzdolabinda yazin 24 saat, kisin 3-4 gun saklanabilir.
STERILIZASYON: Sut, 140-150 C`de 2-4 Saniye isitilip hizla sogutulur ve ozel kutularda ambalajlanir. Uzun omurlu sut ( UHT ) olarak bilinen bu sutlerin raf omru 3-6 arasinda degismektedir. Acildiktan sonra buzdolabinda saklanmali 1-2 gun icinde hizlica tuketilmelidir.
Yiyeceklerin hazirlanmasinda sutun kullanimi, corba ve terbiyelerinin hazirlanmasinda, pasta ve boreklerde, sutlu tatlilarda, krema cesitlerinde, sos yapimi vb. de kullanilmaktadir.
Hem kalsiyum hem vitamin acisindan oldukca zengin olan sut bircok hastaliga da guclu bir savascimizdir. İcerdigi mineraller sayesinde baslica kanserin dusmani olan sut, bagirsak kanserini onlemeye yardimci oluyor. Sutte varolan kalsiyum kansere yol acabilen fazla asitleri yok ediyor.
Gunde alinmasi gereken porsiyon miktari gunde 2-3 bardaktir, kisinin ozel durumuna gore degiskenlik gosterebilir.
Her yas grubu icin yasamimiz boyunca etkisi olan yararli bir beyaz icecegimizdir..

Onemli yararlari ;
Buyume ve gelismeyi saglar. Vucudu saglamlastirir, guclendirir.
• Kemik erimesini onler
• Mikrobik enfeksiyonlara karsi etkilidir
• Mide rahatsizliklarini giderir
• Sindirim sistemini duzene sokar
• Beyne enerji verir
• Dis curuklerini onler
• Kronik bronsiti onler
• Tansiyonu dusurur
• Yagsiz sut, kolestrolu dusurur
• Kanserin onlenmesine yardimci olur
• Sac ve tirnaklarin olusumunda buyuk rol oynar.
• Yaslanmayi geciktirir.
• Cilt uzerinde nemlendirici etki yaparak cildin yipranmasini engeller.

Uzmanlarin yaptigi aciklamaya gore sut ictikten sonra bir bardak civarinda da su icilmesi oneriliyor, cunku agizda kalan sut bekleyerek bakteri olusumuna neden oluyor.
Sutun kadinlar icin onemi ise, guzellige guzellik katmasidir!
Bugun kendiniz icin bir iyilik yapin sagliginiza onem verin ve bu genc yasam mucizesini hayatina dahil edin!
Saglikli,mutlu ve pozitif yasamaniz dilegiyle.
..
SAVAS ALTINNUR

..

..

YASAKLI BITKILER..

YASAKLI BITKILER..

Kimden: Savas ALTINNUR

Konu: ..

Her derde deva diyerek satilan bitkilerin fazla kullanimi sonucunda bizlere mucize etkisi olumle sonuclanabilecek kadar gercekci..’’Her derde deva ‘’ diyerek aldigimiz ve tukettigimiz bitkiler konusunda bilinclenmeliyiz.


‘’ Yeni bir genelge ile genisletmeye hazirlandiklarini bildiren Saglik Bakanligi Ilac Ve Eczacilik Genel Muduru Mahmut Tokac, Tehlikeli bitkilerin aktarda satisinin yasaklandigini bildirdi.

ISTE YASAKLI BITKILER VE NEDENLERI
• Papatyanin bir cinsi kaynatilip icildiginde kisinin zehirlenmesine neden olabiliyor.
• Yer elmasi,kan sekerinin dusmesini sagliyor,ama fazlaca alinirsa kan sekerinin asiri dusmesi sonucu olume sebebiyet verebiliyor.
• Aci kavun,sinuzitte,burun tikanikliginin acilmasinda damla seklinde kullanilir.Fazla kullanimi solunum yollarinda odeme neden olur ve kisi ‘’ bogularak ‘’ olur.
• Ada Sogani, Asiri dozda zehirlenmeye neden olabilir.
• Katran ruhu, Yakici bir sividir.
• Guzel avrat otu, Bitki dogrudan kullanilirsa cok zehirli olabilir.
• Yuksuk otu, ZEHiRLiDiR.
• Balik otu, Fazla kullanimi zehirlenmeye yol aciyor.
• Ebu cehil karpuzu, 2 gramdan fazlasi oldurebilir.

..

Ne yazik ki bu kadar onemli sonuclara neden olabilen urunlerin satildigi aktarlarin denetimi ise ancak gelen sikayetler uzerine gerceklestiriliyor.

..
Doganin bizlere sundugu olaganustu sifali bitkilerin yarar saglamasini istiyorsak,yapmamiz gereken fazlasini tuketmenin yarar degil zararli olacaginin bilincinde olmaktir.

..

.


..