15 Kasım 2006 Çarşamba

T.B.B. 2007 Asg. Ucr.Tar. BAKANLIKTAN DONDU.. Bakalim GENC AVUKATLARIN Tepkileri Sonuc Verecek mi? (15.11.2006'da Yazilmistir)

ADALET BAKANLIGI, (duydugumuz kadari ile)
'Avukatin yaptigi is ve harcadigi mesai karsiliginda takdir edilecek asgari vekalet ucretinin 110 YTL altinda olmasi hususunun' tekrar duzenlenmesi gerektiginden bahisle, tarifeyi Turkiye Barolar Birligi Yonetim Kurulu 'na iade etti.
Adalet Bakanligi bile AVUKATLARIN ALMASI GEREKEN (Icra) ASGARI UCRETIN 110 YTL 'den AZ OLMAMASI GEREKIR DIYE DUSUNMEKTEDIR...
BAROLAR BIRLIGI YONETIM KURULU UYESI ENGIN TECRUBELI ve YAS OLARAK BIZDEN BIR HAYLI BUYUK MESLEKTAS ABI ve ABLA MESLEKTASLARIMIZIN BIZ GENC AVUKATLARIN YOGUN TEPKISINI ve ADALET BAKANLIGININ GORUSUNU GOZ ONUNE ALARAK, SAGLIKLI ve MESLEKTASLARINI KORUYACAK SEKILDE BIR KARAR VERMELERINI BEKLIYORUZ...
UNUTULMAMALIDIR KI,
BAROLAR BIRLIGI YONETIM KURULU UYELERI DE 30-35 SENE ONCE BIZLER GIBI BUROLARINI YENI ACMISLARDI ve BIZ GENC AVUKATLAR GIBI SIKINTI ICERISINDEYDILER..

BU KARARA GEREKCE OLARAK ONE SURULEN TELEKOM TAKIPLERINDE UYGULAMA, SOZLESMELI TELEKOM AVUKATLARI ICRA KARSI TARAF VEKALET UCRETININ YARISINI ALMAKTADIR (Avukatlik Kanununa Aykiri Olarak).

LUTFEN BU HUSUS GOZARDI EDILMESIN..