11 Şubat 2009 Çarşamba

YILIN EN IYI IKI FOTOGRAFI.. (11.02.2009'da Grupta Yayimlandi)

YILIN EN IYI IKI FOTOGRAFI..

From: gulsum yalpur
Subject: Yilin en iyi iki fotografi
Date: Wed, 11 Feb 2009 15:34:14 +0200

1) Birinci fotograf Cin basbakani, Amerika'ya gittiginde,
2) Ikinci fotograf ise BUSH, Cin'e gittiginde cekilmis...







http://arataer.blogspot.com/

Masal Kahramanlarinin Gunlukleri.. (11.02.2009'da Grupta Yayimlandi)

Masal Kahramanlarinin Gunlukleri..


From: sami akbaba
Subject: Masal kahramanlarinin gunlukleri :)))))))
Date: Wed, 11 Feb 2009 15:48:31 +0200






Kulkedisi
Sevgili Gunluk... Ne bu ya?! Koca gun uvey ana, uvey kardes zulmu cek, calis, cabala; sonra kirk yilin basi karsina bir peri ciksin, ondan da azar isit! Neymis, onun sectigi kiyafeti begenmemisim. Ulan onun nesini begeneyim?! Acayip bir kilik. Hangi devirden kaldigi belli degil. Onu giyip gitsem davete, simdikinden daha fena alay konusu olurum be. Hele o ayakkabilar. Camdan ayakkabi olur mu ya? Kesin cikar onlar benim ayagimdan. Ustelik basip bir yerlerimi keserim... Bal kabagindan araba yapmaya kalkti, inanabiliyor musun? Millet Ferrari'den inmiyor ben kabaga binicem. Haa, bi de demesin mi, "12 oldu mu mekani terk et!" Ayol millet 12'de gelmeye basliyor be. Gece baslarken ben kacacakmisim. Ben "Olmaz" deyince, "Sen Kulkedisi degilsin, kil kedisisin" deyip gitti. Giderse gitsin. Hem evlenecegi kizi ayagina cagirip, dans ettiren prensten de hayir gelmez. Bunca yil beklemisim, olacaksa tam olsun. Haa bi de kimse sunu unutmasin, komsu komsunun kulkedisine muhtactir. İste o kadar!




Sevgili gunluk... Adimiz Pamuk, titrimiz prenses ama yemisim prensesligini... O avci yuregimi alip, cadi kariya goturseydi de kurtulsaydim bu hayattan. Ormanin ortasinda 7 tane bodur manyakla ugrasiyorum. Manyak demem bosuna degil... Neseli diye bir tanesi, devamli kafa kiyak dolasiyor, ormanin orta yerinde iyi mali nereden buluyorsa artik. Bir gun basimizi yakacak, o olacak... Uykucu diye baska bir tanesi feci horluyor, gok gurultusu yaninda halt etsin! Ormanin cumle hayvanati gelip 'onu bize verin' diyor, du bakalim hayirlisi... Aksirik diye cuce olur mu, burada var? Olayin ne? Cok guzel aksiririm abi. Hasta olmayalim diye, her gun bitki toplayip cay yapmaktan anam agladi. Bunun aksirigi gecmiyor! Bir tanesi "Caylaaaar" diye dolasiyor ortalarda, aklim cikiyor. Bir televizyon dizisinde mi ne gormus... Keloglan'i, Ofkelisi, Somurtugu alayi manyak senin anlayacagin... Hayir manyak olarak kalsalar iyi, bir de sapiklar... Boy avantajiyla etegimin altini seyrediyorlar firsatini bulduklarinda... Rahibeler gibi geziyorum mecburen... Her biri ayri ayri sarkti bana dusunebiliyor musun? Bir gun birbirilerinin ustune cikip, Voltran'i olusturup sanslarini bir de oyle deneyecekler diye korkuyorum. Millet 12 dev adamla geziyor, biz kaldik bu pigmelere. Prens gelecek diye bekliyoruz, ama onun da gelecegi yok. Kopru trafigine mi takildi nedir? Godot'u bekliyoruz sanki anasini satayim. Yaslanicam buralarda. Yamuk Prenses olup olup gidicem yaa !!




Sevgili gunluk, kusura bakma sana yazamadim ne zamandir, 'kafami kasiyacak vaktim yoktu' demeyi cok isterdim ama asil kafami kasimaktan sana yazmaya vakit bulamadim. Neden? Yillar yili benim salak prensim tutunup da yanima gelebilsin diye uzattigim saclarim kir icinde de onun icin. Bu kadar uzun sacin bakimi kolay mi? Yikamak bir dert. Golet lazim bu kadar saci yikamaya. Hadi yikadin diyelim, kuruyana kadar mevsim gecer valla. Kulenin tepesinde oturup prens beklemekten kuafore de gidemiyorum, sac kremi alamiyorum. Haliyle saci bortu bocuk buruyor. Bit olsa iyi gecende sacin icinden tapir cikti. Tapirin ne isi var sacimin icinde diye depresyona girdim. Saclar dokulmeye baslamasin mi? Ustelik tam prens efendi saclara asilmis yukari cikarken basladi. Zaten gucsuzlesen ve dokulmeye yer arayan saclar prensin elinde kalinca, cocukcagiz 30 metreden yere cakildi. 'Kirk yilda bir adam bulmustuk o da gettiii' diye az aglamadim. Ama dersimi cikardim, kuleye asansor yaptiriyorum, saclari da Gulben Ergen modeli kestiriyorum. İlk gelecek prens rahat etsin. Ah ulan ah, gidiyor guzelim saclar. Ne sampuan reklamlarindan teklifler aldim da gitmedim. Sirf masal bozulmasin diye. Ahenkle dans etmek neymis cumle aleme gosterecekti saclarim ama olmadi! Yoksa ben istemez miydim, saclarimi soyle bir savurayim da erkeklerin hayran bakislari arasinda otoparkta bos kalan yere arkadasimin arabasini park etmesine yardim edeyim. Bir yandan da dusunuyorum, ne uzatip duruyorum ki saclari? Prens yanima cikip da ne olacak sanki?! Bir iki sene gul gibi gecinicez. Sonra bulacak bir yelloz beni aldatacak. Ben saclarimi ugruna supurge ettigimle kalicam. Yok yok kesiyorum ben bu saclari iste o kadar!




Haaapssuuu!! Sen de gor sevgili gunluk, Anlayacagin gibi fena halde gribim. Kus gribi mi oldum su an bilmiyorum ama umarim oyledir. Zira yakinda zaten olucem. Daha dogrusu oldurulucem. Bak buraya yaziyorum, katilim su sahibim olacak hiyardir bilesin. Gecen gun ne duydum biliyor musun? Benim salak sahibim karisiyla konusuyordu. "Ben bu tavugu kesicem. Kimbilir icinde kac tane daha altin yumurta vardir? Boyle her gun bir tane yumurtayla olmuyor bu is" diyordu. Saniyor ki icimi acinca bir anda kuyumcular carsisina girecek. Bu insanogluna hakikaten yaranilmaz kardesim. Adama her gun altin yumurtluyorsun gene gozu doymuyor. Ben de dedim ki, hazir bu kus gribi dalgasi cikti, bir an once ben de yakalanayim su gribe. Bu salak da beni bilmeden kessin. Kesince ne yapacak? İcimde altin olmadigini gorunce beni cig cig yiyecek. Boylece bana yaptiginin cezasini da cekecek. İyi hos da bu merete de bulasilmiyor oyle ha deyince be gunluk!! Sabahtan aksama cevre kumesleri gezip opmedik tavuk hindi birakmadim ki bana da bulassin bu kus gribi, yok. Damlara ciktim belki bir iki leylekle takilirim da gecer diye, yok.Leylekler gitmis. Ola ola bildigin uyuz gripten oldum bu arada. Sogukta o kadar gezersen olacagi da bu zaten. Kuslusundan eser yok. Eee altin yumurtlayan bunye de tavuklar hindiler gibi dayaniksiz olmuyor demek ki. Ne yapsam bilmiyorum ki?! Bir yolunu bulup Manyas Kus Cenneti'ne gitmem lazim. Yoksa sahibim olacak ac gozlu beni hakikaten kus cennetine yollayacak!!!




Sevgili Gunluk, Bu Gepetto Usta var ya, iyice cigrindan cikti, iyice kayisi kopartti! Bunadi mi nedir? Takti "Senin sunnet zamanin geldi" diye. Gecen sabah az daha kil testeresiyle benim aletin ucundan azicik talas cikartiyordu. Son anda fark ettim. Yasina basina bakmadan kafayi koydum bunun suratina... Sunnet olacak olsam, cagiririm unlulerin sunnetcisi Kemal Ozkan'i, olur da biter masallah, sana ne oluyor? Koskoca Pinokyo'yum ben be! Sen sunneti dusunecegine bunyeye dadanan tahta kurularina care bul. Benim anlamadigim, madem konusan kukla yapiyorsun be adam; su isi fabrikasyona doksene! Neden ufacik marangozhanede omur tuketiyorsun, paranin dibine vursana. Ama yok, sunepe gelmis sinameki gidecek... Sanki kardes istemem diyen var. Kanka olurlar bana fena mi? Bir de su bitmek bilmeyen yalan soyleme burnun uzar geyigi... Surekli dilinde bu. Madem dizayni sen yapiyorsun, yalan soylenince uzayan burun niye yapiyorsun?! Ayrica birak uzasin. Disarida uzayan burnuma merakli civirlarla yasadiklarimi birebir anlatsam Gepetto'nun kalbi tasimayacak, bilmiyor. Cebime bes kurus koydugu da yok. Hem yalan soylemeyip ne yapayim? Beni eve atip 'yalan soyle Pinokyo' diye yalvaran yasi geckin hatunlardan kazandigim paralar olmasa nasil yasarim?! Haa, diyeceksin ki yolun yol degil, haklisin! Ben cok mu memnunum saniyorsun burnumu olmayacak islere sokmaya?! Ama durum bu. Ey yumurtaya can veren rabbim; azicik su tahta kuluna da bir can ver de bitsin bu izdirap!




Sevgili Gunluk, Ben bir garip Keloglan'im. Biliyorum yeni bir sey degil ama bir kez daha belirteyim istedim. Bu aralar moralim cok bozuk, coook... Benim derdim bitmeyecek mi ya?! Onca yildir padisahin kizini almak icin cekmedik izdirap birakmadim. Aykiz'i alicam diye cikmadigim dag tepe kalmadi. Anka kusunun yumurtasi diye tutturdu padisah. Bulduk getirdik. Ben kizi verecek saniyorum adi adam sen tut yumurtayi kirdir tavaya, gozumun onunde bir guzel mideye indir. Ulan insan bir lokma da usulen teklif eder. Ama nerdeeee? Buldu ya salagi, kizi verecem ayagina sadistligini bende tatmin ediyor. Yok onu bul getir, yok bunu bul getir. Neyse buna alistik artik. Benim asil derdim baska. Yeni bir filmim cekiliyormus, beni Mehmet Ali Erbil canlandiriyormus. Dusunebiliyor musun?! Tamam, Yul Bryner'larda falan gozum yok ama Erbil de olmaz yani. Bi kere bu adam Aykiz'la evlenebilmek icin boyle gilligisli islere girismez ki... Zora gelmez. Zaten iki de bir evlenip bosaniyor. Padisahin kizini 2 ayda bosamazsa, ben de bir sey bilmiyorum. Eee ne olacak o zaman?! Bu simdi padisaha "Eneee" der, "Enana da dale, babana da dale don dale!" diye garip espriler yapar. Sonunda padisahin kucagina falan oturunca, adam da hakli olarak Keloglan'in; yani benim kelleyi ucurur. Ayriyeten Kara Prens'e niye karsi olayim ki? Kara Prens kim; Ozcan Deniz! Ben Ozcan'a bayilirim, kendisi Seymen Aga'dir. Koskoca agayi Kara Prens yapmislar. Bu da yetmiyormus gibi anam da tutturmus "Boyle padisahin eziyetleriyle olmaz gidip katilalim su gelin kaynana yarismalarina. Oradan bul kendine bir kiz" diyor. Semra'nin oglu Ata gibi olacak sonum diye korkuyorum...




Sevgili Gunluk, yetti gayri 40 tane okuz gibi adamla ugrasmaktan. Birinin derdi bitse oburununki bitmiyor. Yetmiyormus gibi bir de sendikali mi ne olmuslar, ozluk haklarimizi istiyoruz diye karsima dikildiler. Yakacak yardimi istiyoruz da deyince gozum donmus. "Acil ulan susam acil" diye bagirmisim. "Sizi bana sayiyla mi verdiler ulaaaan" diye bagirip aralarina dalip, alayini bir guzel kotek manyagi yapmisim. Sonra da hepsini magaranin icine tikip ustlerine kapiyi kapamisim. Sonra yine dayanamadi bu yufka yurek actim magaranin kapisini, "Gelin lan" dedim, "Sizi corbaciya gotureyim". Demez olaydim. 41 kisi corbaciya daldik. Bir hesap geldi ki sorma. Yillarin Ali Babasi bulasik yikar mi? Yikadim. Harami olacak essoglulari da sevabina bir bardak calkalamadi ya askolsun. Yilardir ayni masalda olmasak tanimiycam hicbirini de yapamiyorsun iste. Benim bu masala acilen bir sponsor bulmam lazim. Simdi de tutturdular "baba bizi geneleve gotur" diye. Oy anam oyyy...








Sevgili Gunluk... Bu tilki harbiden manyak haa. Gun boyu agzimdaki peynir parcasini alabilmek icin cene yapmaktan bikmadi. Yok sesim cok guzelmis de, hemen bir kaset yapmaliymisim da, paranin dibine vururmusum da. Ulan benden bile kotu sesi olanlar kaset yapti. Ne yapicam kaseti?! O is artik yerlerde. Halbuki desene "Abi senin bacak kaslari muthis, hele biraz da sol calissan senden ne golcu olur" diye de bu garip gaza gelsin, biraksin peyniri falan topun derdine dussun. Calismiyor ki kafa. Kurnaz tilkiymis, hah! Surada bulmusuz peynirin kralini, iki satir raki icicem bogazima dizdi tilkioglu tilki... "Gel buraya" diyorum, "Beraber takilalim" diyorum, "Peynirden de vereyim" diyorum. Yanasmiyor!.. Racon buymus. Ben verirsem kiymeti yokmus. İlle o uyaniklik edecek, ben agzimi acinca peyniri kapacak. Peynirinde degilim ama tam yagli Ezine'nin kilosu da olmus anasinin nikahi be kardesim... "Sarhoslugum pistir, hic Alfred Hitchcock'un 'Kuslar' filmini seyretmedin mi?" diyorum, bu hâlâ ziv ziv gevezelik yapiyor. Eh benden gunah gitti. Kardesim benim icin hava hos, bilimsel olarak kanitlanmis ben en az 150 yil yasiyorum, sen derdine yan. Sen manto olacaksin bense hâlâ bu dalda olucam


http://arataer.blogspot.com/