11 Mayıs 2009 Pazartesi

MEKSIKA (DOMUZ) GRIBI’NDE OZONTERAPI..

MEKSIKA (DOMUZ) GRIBI’NDE OZONTERAPI

Dr. Murat BAŞ

GRIP SALGININDAN KORUNMADA OZONTERAPI

Grip, "influenza A,B ve C " virüsünün solunum yoluyla insan vücuduna girmesiyle oluşan ve özellikle kış mevsiminde salgınlara yol açan bir enfeksiyon hastalığıdır.

Yüksek ateş, yaygın kas ağrıları ve kırgınlık ile seyreden ancak özellikle ileri yaştakilerde, çocuklarda, kronik hastalığı olanlarda ve bağışıklık sistemi baskılanan kişilerde ölüme kadar varabilen ciddi sonuçlar doğurabilir.

Grip virusunun dış yüzeyindeki antijenik yapıların özellikle A tipinin sık sık, büyük veya küçük boyutlu değişimi yüzyıllardır bulaşarak yayılmalara yol açar. Antijenik değişim, düşük düzeyde farklılık içerirse o toplumla sınırlı salgınlara yol açarken,büyük boyuttaki antijenik değişim tüm dünyaya yayılacak pandemi adı verilen salgınlara yol açabilir.

1918 de pandemi yaparak milyonlarca kişinin ölmesine yol açan bu virus antijenik yapısında oluşan mutasyonlarla şimdi de Meksikadan DOMUZ GRİBİ olarak yayılmaya başladı.

Gripal enfeksiyonda tedavi ,yatak istirahatının yanı sıra, gerektiği durumlarda yakınmaları hafifletmeye yönelik tedaviler, vitaminler uygulanmaktadır. Kullanılan ilaçlar hastalığı tedavi etmek amacıyla değil; hastanın yakınmalarını düzeltip onu rahatlatmak amacıyladır.

Doğrudan grip virüsüne karşı etkili bazı ilaçlar da vardır. Ancak, yarar-zarar hesabı yapıldığında bunların her grip geçiren kişiye uygulanması yerine, gribe bağlı komplikasyonların görülme ihtimali fazla olan risk grubu hastalara verilmesi daha doğrudur. Çünkü antiviral olarak adlandırılan ilaçlar ancak erken safhada uygulandığında etkili fakat ciddi yan etkileri mevcut ve viruslar zamanla direnç geliştirebiliyor ve oldukça pahalı ilaçlardır.

AŞILAR;

Grip aşısı, her yıl Sonbahar aylarında piyasaya çıkmakta ve formülü her yıl yenilenmektedir. Aşı bir önceki yıl en çok salgın yapan üç virus suşunu içerir.

Şu anda etkilemesinden korktuğumuz virusun ne aşısı oluşturuldu ne de aşılanarak koruyuculuğu gelişsin diye bekleyecek zamanımız var.

OZON TEDAVİSİ

Ozon tedavisi, virus enfeksiyonu sırasında doğrudan antiviral etki için yada bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden koruyucu amaçla uygulanır.

Ozon tüm virusları tahrip edebilir. Ancak her virusun yapısından kaynaklanan farktan dolayı ozona hassasiyetleri farklı farklıdır. Özellikle dış kısmında zarf denilen lipit tabakası olanlar daha hassastır.

İnfluenza virusuda zarf yapısına sahip olduğundan ozona en hassas virus grubundandır. Zarf yapısındaki, vücudumuza tutunmayı sağlayan çıkıntıların (Hemaglutinin , Neuraminidase) harap olması onun hastalık yapıcı etkisini yok eder.

Ozon, hem virusun kendisine direkt etki ile, hem de vücutta virusu harap edecek bileşikler oluşturarak virus sayısını azaltır veya yok edebilir.

Farklı ozon uygulama yöntemleri ile kişide İmmün (bağışıklık) sistemini aktive ederek , bağışıklık sistemi hücrelerinden sitokin salınımını arttırır. Citokin virus yapısını bozarak dolaşan kanda virus sayısını önemli ölçüde azaltır. Ayrıca virus çoğalmasını önleyen, gripte olduğu gibi birçok viral hastalıklarda, bazı kanser türlerinde de kullanılan interferonu ozon vücutta %400-900 kez arttırabilir.

Gripal enfeksiyon geçirmesi riskli olabilecek çocuklara, kronik hastalığı olan erişkinlere ve yaşlılara yılda 1-2 kez ozonterapi kürü uygulanabilir.

Enfeksiyon başlar başlamaz güçlü antivirütik etkiye sahip ve herhangi bir yan etkisi olmayan ozonlu kremler burun mukozasına sürülebilir. Ozonlu kremin evde uzun süre saklanabilme özelliğinden dolayı her an ulaşılabilme özelliği ile enfeksiyon başlangıcından geç kalınmadan kullanılabilir. Virusun tahrip olması ile sistemik etki oluşturmadan veya daha az etkisi ile grip çok daha hafif seyirli geçecektir.

Bu günlerde yayılmakta olan domuz gribinin korkulan yanı zatüre gibi hastalıklara zemin hazırlaması ve yaşlılarda, çocuklarda ve başka hastalığı olanlarda ölümcül olmasıdır. Ozon tedavisi gribin etkilerini hafifletirken aynı zamanda gribin etkisiyle gelişebilecek zatüre gibi enfeksiyonları engellemesidir.

SONUÇ OLARAK;

§ DOMUZ GRİBİNDE TEDAVİDEN ÇOK, KORUNMAYA YÖNELİK ÖNLEMLER ARTTIRILMALIDIR.

§ OZON TEDAVİSİ MEVCUT TEDAVİLERE MUTLAKA EKLENMELİDİR.

§ OZON TEDAVİSİ HEM BAĞIŞIKLAMA SAĞLAR, HEMDE YAN ETKİSİ MEVCUT DEĞİLDİR.

Dr. Murat BAŞ

TIBBİ OZON DERNEĞİ BAŞKANI

TIBBİ OZON DERNEĞİ

www.ozonterapi.org.tr

0 224 2330888 – 0 533 4736466

...

Hiç yorum yok: